Zell am See 2010 038

Skisokken en thermo onderbroeken zijn niet aan te slepen.
De mensen om me heen worden onrustig en zijn druk bezig met de voorbereidingen voor hun geplande wintersportvakantie.
In de lente zie je de mensen met harken en schoffels in de tuin, in de winter zie je mannen stuntelen met winterbanden en dakdragers.
Ik wens al deze mensen ontzettend veel plezier, succes in de files en sterkte met hun spierpijn.
Want reken maar dat je dat krijgt! SPIERPIJN!!
Jaloezie omdat ik niet ga? Absoluut niet! De omgeving is prachtig. Alsof je in een kerstkaart bent gekropen. Alleen jammer dat alles in het teken staat van skiën of snowboarden.
Je kunt er uiteraard voor kiezen om dat niet te doen, maar zeg nou zelf… het heet niet voor niets ‘winterSPORTvakantie’.
Voor mij gaan die woorden gewoon niet zo goed samen, sporten en vakantie. Maar ik ben me er redelijk van bewust dat ik bij de minderheid hoor. De meeste kennissen en vrienden kunnen niet wachten om de eerste sleeplift naar boven te nemen en een ‘heerlijk’ verse piste op te zoeken om vervolgens met soepele bewegingen die berg af te dalen.
Voor mij is het sjouwen met ski’s en de worsteling om een sleeplift te nemen op zich al een gouden medaille waard, laat staan soepel en zigzaggend naar beneden komen zonder direct met de eerste gipsvlucht weer naar huis te moeten.
Teveel gedoe in een week, teveel angst en te weinig vakantie!
Zou die angst er niet zijn, omdat ik gewoonweg een natuurtalent blijk te zijn, dan zou ik misschien wel emigreren naar Oostenrijk om elke avond rozig mijn bed in te duiken na het nuttigen van een heerlijke apfelstrudel met een beker warme chocolademelk met slagroom.

De term après- ski begrijp ik juist weer super goed! Als je het elke middag weer hebt gepresteerd om levend beneden te komen dan moet dat gewoonweg gevierd worden met veel bier en vreugdevolle liedjes.

‘Lieve wintersporters, ik hoop op veel zon, verse sneeuw, overheerlijke bratwursten en vooral veel gezelligheid!’

Wie weet ga ik die intense liefde voor wintersport ooit ook voelen, maar vooralsnog ben ik blij met het dragen van mijn thermo onderbroek op de versafdeling in de supermarkt en functioneert mijn dakkoffer deze zomer ook prima als opslag voor zomerjurkjes, luchtbedden en badlakens!