F0625123-458B-4588-BBFB-7F164850BC48

De lastige fase ineens achter de rug? Dat zijn gedachtes die weleens de overhand nemen als er niet veel leeftijdsverschil tussen je kinderen zit.
Dat je op de wc zit en beseft: ‘Yes, ik heb gewoon ongestoord kunnen poepen!’ Dat zijn geluksmomenten als je onderdeel bent van een gezin.Tevens besef je ook gelijk dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst.
Dus als je de dag erna weer ongestoord kunt poepen, dan mag je zeker de vlag een dag of twee uithangen.

De afgelopen weken durfde ik hardop tegen mijn partner te zeggen dat de tropenjaren misschien wel achter de rug zijn.
De nachten zijn stabiel, de dagen kunnen we aardig invullen zoals wij dat willen en de virusjes zijn niet meer zo heftig als de kinderen wat groter zijn.

En natuurlijk heeft elke leeftijd iets moois, maar toch realiseer ik me dat soms vooral als het al achter de rug is. Als ik foto’s zie van vriendinnen die hun kleine hummeltjes de hele dag meeslepen in een draagzak, dan voel ik zelfs een vorm van jaloezie. Dan ben ik in staat om mijn bijna 4 jarige dochter weer in zo’n zak te proppen en een Difrax fopspeen te kopen bij de Etos.

Toen ik een paar jaar geleden zelf rondliep met een draagzak besefte ik niet zo goed dat ik die momentjes best wat meer had mogen koesteren. Ik was meer bezig met: hoe kan ik tussen de flesjes, poepluiers, hond uitlaten ook nog stofzuigen, andere huishoudelijke taken vervullen en wat mailtjes versturen voor mijn werk.

Het voordeel nu van vriendinnen met al die prachtige baby’s is, dat ik intens kan genieten van elk ‘knuffelmomentje’. Wel de lusten, niet de lasten noemen ze dat.
Ik denk er zelfs aan om een mama poep-, douche-, kookopvang op te zetten. Dan kunnen de mama’s even lekker een half uurtje douchen zonder dat hun kind het wippertje uit stuitert (want dat was mijn douche methode)en dan ga ik als mevrouw Kangaroo met de kleine in een draagzak rondjes wandelen of fijne kinderliedjes zingen.
Win- winsituatie dus! Ik denk nog na over de naam, maar het zal iets worden als: WIL JE OOK EENS RUSTIG NAAR HET TOILET… DAN BEN IK DE KANGAROO DIE OP JOUW KLEINTJE LET!

Terugkomend op het feit dat ik denk dat de ‘lastige fase’ achter de rug is, betekent wel dat er weer iets anders voor in de plaats komt.
En ik zal uitleggen wat dat is:
1. restaurantje binnenstappen (of een kroegje/terrasje)
2. Een wijntje of lekker biertje bestellen, gewoon omdat het kan!
3. Een gesprek voeren (gesprek is misschien wat overdreven, want de kinderen zitten aan dezelfde tafel met een appelsap of limonade dus zal het inhoudelijk gaan over de grootte van de ijsblokjes of de dikte van het rietje)
4. De borrelhapjes kaart vragen, kortom het water loopt je al in de mond.
5. Beseffen dat dit puur geluk is (meer tijd voor jezelf en evengoed die prachtige kids aan tafel)!
6. Het bittergarnituurtje komt!!!
7. Wat een pech… bitterballen weg!
8. Potverdorie, mijn kinderen lusten ineens ook bitterballen en kaasstengels!
9. Waar is verdomme die tijd gebleven dat ze nog sabbelden aan een bruine broodkorst of Nijntje koek!
10. Dan maar genieten van het half afgekloven bami blokje, omdat je zoon dacht dat het een platte bitterbal was.

Vier het leven pluk de dag!

Accepteer de fase waar je in zit, want je kunt het toch niet veranderen.