9D105295-DF51-471C-A5C6-9420F6049297

Elke leeftijd van een kind heeft iets moois.
Als ze zo klein zijn dat je ze kunt knuffelen wanneer jij daar behoefte aan hebt, de leeftijd dat ze schattig waggelen over straat, of juist als ze groter zijn en vol trots uit school komen met een fantastisch knutselwerkje (waar je tegenwoordig overigens best een kritische blik op mag werpen, want we schijnen onze kinderen teveel te pamperen). 

Alleen afgelopen week werd ik me even bewust van de ‘ik kan heel goed praten, maar niet alles is geschikt om te delen in de winkel fase’. Aangeven welke koekjes we nog wel eens moeten uitproberen valt onder het kopje: ‘gewoon meegaan met wat er wordt gezegd’. Kortom ik beantwoordde deze opmerking met een vriendelijk: ‘Ze zien er inderdaad lekker uit ‘moppie’, dan nemen we die volgende week.’

Toen liepen we langs de wattenstaafjes, tandenborstels en bodylotions. Het had leuk geweest als haar oog was gevallen op de Woezel en Pip tandpasta deze dag, die we niet in 1, maar zelfs in 2 varianten in huis hebben!

Maar nee….
We hadden een ander bekend product in het vizier!

Ik schaam me echt niet voor mijn aankopen die ik afreken bij de kassa, maar het is nu ook niet dat perse op ALLES de nadruk moet worden gelegd.

De gezellige paarse doosjes met inlegkruisjes wekten bij mijn dochter een ongelofelijk enthousiast gevoel op!
En zoals we weten bij een 3 jarige moet dat euforische gevoel direct worden gedeeld op een geluidsniveau waar zelfs de omroepster van de kassa jaloers op zou zijn.

‘Kijk mama!! Die witte papiertjes, die jij in je onderbroek hebt voor de viezigheid!’

Sssttt…!!!
Oeiii…die had ik niet zien aankomen!
Snel even om me heen kijken, links en rechts! Gelukkig geen woest aantrekkelijke mannen om me heen, maar allemaal vrouwen die ook echt wel eens gebruik maken van die paarse doosjes. En als ze er geen gebruik van maken, dan heeft mijn dochter tijdens haar uitspatting zoveel reclame gemaakt dat nu alle dames snel een doosje in hun karretje hebben gestopt!

Zwaar teleurgesteld was ze toen ik subtiel aangaf dat mijn kast nog vol lag met deze doosjes. Ze probeerde me toch over te halen door meerdere verkooptechnieken in te zetten. Variërend van dansjes voor het schap tot het gebruik van vele intonaties in haar stem. Normaal ben ik zeer gevoelig voor allerlei leuke acties, maar vandaag even niet.

Met een glimlach vervolg ik mijn weg naar de kassa. Wat zijn ze toch heerlijk onschuldig die kinderen en wat is het soms lekker om een dag zonder ze door te brengen.
Dat mensen gewoon even niet hoeven te weten dat ik twee bevallingen achter de rug heb en inderdaad af en toe gebruik maak van die ‘witte papiertjes in mijn onderbroek.’

Als de doosjes nu zijn uitverkocht…SORRY! Ik ben benieuwd welk product ze volgende week als dagactie promoot!