3435442E-9EAB-4BCF-A324-FA7C3A27A828
Foto: Marije de Ruijter

‘Geniet er maar lekker van!’

Dat hoor je als moeder regelmatig. Als ze net geboren zijn en de hechtingen nog zo trekken dat je niet snapt dat moeder natuur het je zo moeilijk heeft gemaakt.

Natuurlijk maakt dat kleine warme lijfje tegen je aan alles goed, maar het woord ‘genieten’ is misschien iets wat overdreven.

De hormonen gieren door je lijf en de slapeloze nachten zorgen ervoor dat je hersenen net zo functioneren als de kropsla in je koelkast.

De wallen zijn nog blauwer dan de Opel Astra die voor je huis geparkeerd staat.

Midden in de nacht een luier verschonen gaat prima, tenzij de kleine hummel recht in je gezicht plast op het moment dat je de plakstrips van de veel te dure pampers hebt geopend!

Zo klein, zo mooi, intens veel liefde, maar je leven staat op zijn kop.

En dan knipper je met je ogen…

Die mensen hadden allemaal verdorie gelijk, het cliché is waar: het gaat allemaal veel te snel!

Voordat je het weet zet je ze af bij de kleuterjuf of zwaai je ze uit naar de middelbare school, met een veel te grote rugtas.

Waar is die tijdmachine? Wie kan de klok even terugdraaien?

Je verlangt weer naar dat kleine lijfje tegen je aan. De tijd dat ze in die schattige wafelpyjama met hun tuttel of afgekloven beer naast je bed staan is voor velen alweer voorbij.

Dus wil je echt genieten nu het nog kan? Ga dan naar DAMode in Heemskerk en haal een super zacht pyjamaatje van Feetje.

En als je zelf met weemoed terugdenkt aan deze tijd, maar de kinderen al bijna zijn uitgevlogen… Dan is het perfecte kraamcadeau voor een ander natuurlijk hetgeen waar je zelf intens van hebt genoten.

Ze zijn er inmiddels in vele kleuren en nu gelukkig ook in wat grotere maten!

DAMode in Heemskerk Beethovenstraat 1