B9B92720-BD3B-4D9C-8425-3084F1FE18D5‘Helaas, de vlucht naar Amsterdam heeft wegens technische problemen  vertraging!’

Gezucht en gesteun om mij heen.

Mensen bellen en appen direct naar het thuisfront en wiebelen nerveus met hun benen. 

Wat voel ik op dat moment? Niet meer dan totale ontspanning… 

De kinderen slapen toch al als we thuiskomen. Die staan dus niet met spandoeken en vlaggetjes te wapperen op Schiphol.

Mijn lief heeft blijkbaar ook weinig problemen met de mankementen van ons vliegtuig. Hij pakt mooi zijn kans om te snuiven aan de 26 parfum testers op zijn arm. Voor een goede tax free prijs weet hij de lekkerste te bemachtigen.

Ik plof weer neer op de bankjes en pak mijn boek. Naast me leest een Hollandse man een Franse krant. Dat fascineert me op een of andere manier enorm. Door zijn witte overhemd en Franse krant schat ik hem zeer intelligent in.

Tijdens mijn volgende stedentrip ga ik ook maar een Franse krant kopen. Alleen niet te hopen dat een Fransman dan een gesprek met mij probeert aan te knopen, want na het openen van mijn lippen val ik al door de mand!

De vertraging is (helaas) van korte duur.

Als we met een busje naar het vliegtuig worden gebracht, zien we meteen het technische probleem; de stoel van de piloot staat demonstratief voor ons vliegtuig.

Ik denk meteen aan de uitspraak praktisch- en theoretisch opgeleid van Mariannne Zwagerman. Degene die de stoel van de piloot zo snel heeft weten te fixen is wat mij betreft een handige snuiter.

Rara…wie komt er vervolgens naast ons zitten? Juist, de Hollandse man met de Franse krant! Of de Franse man die verdomd goed Nederlands spreekt.

De beste man belt nog even naar een dierbare met de mededeling  dat de piloot wat hem betreft best een paar uur staand had kunnen vliegen. 

Die kapotte stoel belemmert mij gelukkig niet. Als ik nu 1 vleugel had aangetroffen dan was mijn kuuroord ervaring abrupt verbroken.

In de lucht denk ik vervolgens aan de afgelopen dagen in Lissabon.

Samengevat hebben we genoten, niks voorbereid en weinig gepraat. Dat laatste klinkt (na ruim 15 jaar samen te zijn) als het begin van het einde. Sterker nog, als ik van een vriendin deze samenvatting zou krijgen na een stedentrip, zou ik ook mijn twijfels hebben.

Heb je net als ons thuis een peuter en een kleuter rondhobbelen? En liggen ze meestal rond 19 uur heerlijk te slapen? Dan begrijp je het misschien.

Wat kun je intens genieten van de rust!!

De hoge stemmetjes die even op ‘off’ staan. Je denkt dat je ze nog hoort. Het blijken alleen wat natrillingen te zijn op je trommelvlies.

3 dagen zonder die hoge tonen en beseffen dat ze in goede handen zijn? Geloof me… dan klinkt het gekraak van het zakje chips van je partner net zo mooi als een klassiek opera of concert van je favoriete artiest. Eten wat en wanneer je wilt! Niet stiekem tussendoor een hand chips in je mond proppen en voor de kids wat druiven schoonmaken. Gewoon een hele bak chips voor jezelf en dat op klaarlichte dag! Afsluiten met een koek vol e-nummers en suikers. Gewoon omdat het kan!

Vervolgens op het terras praten over alles en soms vooral niks. Gewoon omdat je eigenlijk hebt wat je hart begeert.

Oké… salarisverhoging zou misschien een opzetje kunnen zijn voor ons volgende gesprek: Waar gaat ons nieuwe tripje naartoe?

Na een prima vlucht stappen we ons bed in! Vroeg in de ochtend horen we onze vertrouwde hoge stemmetjes.

‘Yeahhhh!!! Papa en mama zijn er weer!’

En ineens bestaat er niks mooiers dan dit geluid.

46A97F84-814B-4FBA-9428-1B77F7BF97AA.jpeg