BF60D026-D91E-4DE5-9504-8607CFD39E33.jpegYes!! Morgen geen haast. Rustig ontbijten. Lekker tot 10 uur in pyjama op de bank. Vooral veel tv kijken als ik de weersvoorspellingen zo bekijk. Regen en wind, heerlijk, want mijn kleuters hebben: Studiedag! 

Alle tijd om eens lekker met mama te knuffelen!

Schijn bedriegt…

Hoezo dacht ik dat het zo’n dag zou worden?

Het stuk met die tv en pyjama ging nog prima. Helaas ging het snel daarna bergafwaarts. De nieuwe jurk van Wiep bleek binnenstebuiten klaar te liggen. Hoe had ik zo dom kunnen zijn? En hoe haal ik het in mijn botte hersenen om een zwarte legging te pakken als we ook een bordeaux rode afgelopen weekend hebben gescoord bij de HEMA?!

Zoonlief kan zich gelukkig erg goed vermaken. Alleen verdomd irritant dat hoogstwaarschijnlijk vandaag een indringer ons huis is binnengeslopen om het wapen van een LEGO Ninjago strijder te stelen.

Ik denk dat ik twee uur kruipend op handen en voeten mezelf heb voortbewogen op zoek naar een pijl en boog! Natuurlijk kan ik het ook gewoon niet doen, maar dan breekt echt de pleuris uit bij die Ninjago gasten onderling. En dat wil deze moeder niet op haar geweten hebben. 

Een dag om eens lekker nader tot elkander te komen en gezelschapspelletjes te spelen eindigt al snel  in een levend ‘Mens erger je niet’.

De frustraties zijn niet aan te slepen (foute knutsellijm, verkeerde beker, pijnlijk velletje naast vinger, afgewezen iPad verzoek)  en na de lunch neemt het monster in mij de macht over. Dochterlief mag tegen haar knuffels in bed maar even klagen over de tegenslagen van de dag en zoonlief schrikt zo van de stem van ‘monster mama’, dat hij zelf maar even onder een kleedje op de bank duikt.

Met een hartslag waar een veldmuis jaloers op zou zijn neem ik ‘ontspannen’ even de tijd voor de folders.

Tja… dit soort dagen heb je er wel eens bij. Als ik ‘s avonds de trap oploop en ze zie slapen in hun heerlijke bed, betrap ik mezelf op een klein traantje die voorzichtig een weg via mijn wang naar beneden weet te vinden.

Lag het wel echt aan hun frustraties of had ik gister eerder naar bed moeten gaan? Mijn werkdag liep gister alles behalve vlotjes… Zat dat me vandaag nog dwars?

Heb ik juist hun studiedag verpest i.p.v andersom?

Het maakt me ook eigenlijk niet meer uit. Mijn joggingpak gaat aan en voordat ik het weet is het pakje chocoladekoekjes op.

Einde Fru-stu-die-dag!!

Morgen breng ik mijn moppies weer naar school en maak ik voor mezelf maar even geen verwachtingen.

Al leg ik wel even een bordeaux rode legging klaar (niet binnenstebuiten).