2A4E8049-5C17-4CF6-91CC-C6D4F5D5F8B2De puisten schieten als paddenstoelen uit mijn kop!

Dat krijg je van die chocolade en banketletters troep natuurlijk?

NEE!!! NEE!!! NEE!!!

Door de stress krijg ik dat! Chocolade eet ik verdorie elke dag ongeacht het seizoen. De vorm van een letter, aan een stokje of een reep, dat maakt mij geen chocoladebal uit!

De afgelopen weken hebben wat ‘gezellige’ gasten mijn bloeddruk wat verhoogd, mijn ademhaling laten versnellen en mijn beginnende winterdip tot een hoogtepunt gebracht (en dat in de herfst).

Mijn vriend op dit moment is de diffuser met etherische oliën die een walm van lavendel door mijn  huis blaast. Mijn flesje ‘stress away’ is helaas op doordat ik wat ben uitgeschoten met druppelen op het moment dat de kriebelende pieten mutsjes van zolder moesten worden gehaald. De ene broek te klein, de veer te groen, de knoopjes te krap.

Het vrolijke kinderfeest = AAN!

Fijne ouder- kind relatie = UIT!

 

Maar…

Eindelijk kunnen de schoenen weer in de kast. De rollen cadeaupapier in de vuurkorf en wie weet slapen we weer hele nachten door zonder nachtmerries. 

Einde Sinterklaasjournaal! Om 18 uur gewoon weer aan de bloemkool. Geen stress meer over een (lijk)kist met misschien wel een gruwelijke horror Sint of pieten met een leesprobleem.

Aangezien mijn kinderen (gelukkig) redelijk empathisch zijn aangelegd, hoeven ze na 3 weken spanning ook niet meer verdrietig te zijn over het wel en wee van ‘Piet snot’.

‘ALLES KOMT ALTIJD GOED! DAT ZEI MAMA TOCH!’

Nu heb ik zelf het ook niet handig aangepakt door 6 jaar geleden een kind weten te baren op 6 december, maar dat even terzijde.

Deze moeder is zeer content met de vinkjes die ze in haar hoofd heeft kunnen zetten. Sinterklaas afgerond!!

Geen lastige vragen meer, einde leugens! Yes!

‘Bestaat de kerstman in het echt mam?’

NEE!!! Zeker niet!!! Lastige vragen kerst opgelost ✅

En toch… de reactie van mijn kids toen ze hun eerste cadeau uitpakten en de Sint op school een hand gaven? Tja, onbetaalbaar natuurlijk.

Ik was er maar wel weer mooi bij!

Waarbij?

AARDBEI!