7f87bc2f-e318-4467-86ae-77f6c3034fb0Het tasje gaat open en ik zie jouw hoopvolle blik…

Zal de inhoud van deze tas zorgen voor wat meer zelfvertrouwen? Verlaat jij straks trots mijn lokaal?

Een prachtig paar blinkende sneakers haal ik tevoorschijn.

Je schopt de afgetrapte schoenen zo snel mogelijk uit. Ik hurk als de prins van Assepoester bij je neer om het glazen muiltje te passen.

Je duwt en duwt, maar met geen mogelijkheid pas jij met jouw puber voeten in maatje 40.

Te klein, veel te klein! En nagels knippen gaat dit probleem niet oplossen hoor!

Getver… ik vond het altijd al een stom sprookje. En nu helemaal.

Je reageert niet. Alleen de handeling is zichtbaar. De gare schoenen gaan weer aan en ik staar naar jouw grote teen die er aan de voorkant bijna uitsteekt.

Jij gaat naar de volgende les. Van mij krijg je een knipoog. ‘Deze juf geeft niet meteen op hoor.’

De zoektocht gaat door!

Mijn vrienden stalk ik wederom met een appje; Bedankt voor de mooie schoenen, maar ze passen niet! Iemand nog een maatje 41 in huis die niet meer worden gedragen?”

Vorige week kreeg ik binnen een minuut een reactie, maar deze maat is helaas bij niemand thuis te vinden. Jij gaat weer een nat weekend tegemoet. Ik overigens ook, want onze auto heeft het begeven. Geld maakt niet gelukkig toch? Maar is wel verdomd makkelijk.

Ik schaam me dat ik baal van mijn auto met mijn heerlijke nieuwe schoenen aan mijn voeten. In de voorjaarsvakantie maar even geen weekje weg.

In de koffiekamer hebben verschillende collega’s het ‘probleem’ ook opgemerkt. Los van het feit dat we brainstormen over waar ouders allemaal recht op hebben die in een financieel lastig pakket zitten, komen we allemaal tot de conclusie dat thuis in de kast op zoek gaan naar een maatje 41 voor nu een prima eerste stap zal zijn. 

Jij vindt het niet ongemakkelijk dat ik je help. Het op zoek gaan naar schoenen staat zeker niet in mijn taakomschrijving als mentor/docent.

Maar… als ik de juiste sneakers vind, is het wat mij betreft niet ON(gepast)!

En mij is geleerd: Wat je geeft, krijg je terug! Aangezien jij hoogstwaarschijnlijk jezelf in de toekomst niet hoogopgeleid, maar praktisch opgeleid mag noemen, acht ik de kans groot dat jij mijn auto wel even fikst als er weer wat mankementen zijn.

 

Update: Toffe schoenen gevonden voor deze leerling!

374A3F33-3DC8-425E-B6B8-A07130CF99B3-1416-000000AFE76858A0
publicatie Metro:  28 januari 2019