C6D2386A-797F-4B7B-BA04-7A3F3ED81DA4Laten we even een klein reisje maken. Een klein tripje door mijn gedachtes.  Het woord ‘Braintrip’ vind ik wel toepasselijk.

Misschien moet ik dat woord dan eerst even googelen. Straks blijkt het een hele heftige of vieze betekenis te hebben.

Voor nu laat ik hem staan!

Mijn Braintrip:

  • Wat kraamt die meid een onzin uit! Kan ze gewoon niet 1 tel haar mond dichthouden?
  • Na 15 drumlessen snapt dat mens nog steeds niet hoe ze een basisritme moet spelen 😳. Overigens staat haar kleine hoektand echt bizar scheef in haar mond.
  • Wat een bende in dat huis als ik even kom aanwaaien!!! Weet ze verdomme wel hoe een stofdoek eruit ziet?
  • Zo’n idioot weer bij mijn kassa. Stopt de chips onderin de tas en de pakken sap gooit ze er bovenop. Vervolgens heeft ze 5 minuten haar OV voor mijn contactloze pinapparaat gehouden!

Dit waren even 4 uitstapjes tijdens de reis.

Ik denk dat mensen dit soort dingen denken en dat is over het algemeen niet heel positief of opbeurend.

Ook al denkt iemand dat…als je het niet weet hoef je er toch ook niet druk om te maken? Tja… dat zou je denken (zo werkt het bij mijn lieftallige partner), maar bij mij dus niet!

Het is ook een super stomme bezigheid dat denken wat anderen van je denken. Ik word er namelijk zo moe van. Het geeft onrust in mijn hoofd en levert niks op.

Ik kan wel wat leukere activiteiten bedenken tijdens een reis.

Tenzij ik de boel omdraai en zou denken dat anderen mij misschien een prettig, intelligent, en warm persoon vinden die altijd op het juiste moment de beste woorden weet te vinden. Wat fijn zou dat zijn als ik denk dat men zo over mij denkt!

Misschien wordt het tijd dat ik wat sturing ga geven aan mijn gedachtes.

Dat zou fantastisch zijn voor mijn werk, hobby’s en sociale contacten.

Dan wordt het toch nog een gave reis!! Met nog leukere souvenirs (dan bedoel ik de positieve gedachtes natuurlijk).

Al weet ik stiekem zelf wel dat deze reis niet begint bij mijn hoofd, maar bij mijn hart. Als ik het zelf al zo druk heb met denken over mezelf is de koffer al vol genoeg.

Als ik van binnen altijd trots zou zijn op wie ik ben en hoe ik ben, dan zou dat heerlijk zijn voor mijn hoofd. Of Andersom… mijn hersenen die het signaal doorsturen naar mijn hart? 

Al met al eindigt deze Braintrip. Als je tevreden genoeg bent met jezelf, dan ben je vast niet zo bezig met wat anderen zullen denken.

Laat ik daar komende week maar weer eens een lesje aan wijden.

Ik hoop zo dat de pubers in mijn klas wat meekrijgen over het hebben van een positief zelfbeeld. Iets waar hun mentor nog even wat training bij nodig heeft.

Wat ik wel weet is dat ik me niet zorgen hoef te maken over de eventuele gedachtes van mijn kinderen. Die zeggen gewoon dat ze me stom vinden! Ik dacht nog zo dat ze het niet door zouden hebben als we geen avondvierdaagse lopen.

Overigens heb ik ‘Braintrip’ zojuist opgezocht en zag ik bij de derde zoekopdracht dat een attractie in Walibi zo heet. Nou dan kan ik het best laten staan.

Wat denk jij?

Ik denk dat ik daar maar even niet over na ga denken! 

2929C236-7A5B-4861-8109-847BD04C171E