De woorden van mijn vader herhaal ik hardop tegen mezelf; “Elk seizoen heeft zijn charme!”

6B154CAD-8478-4C22-9C5E-D7423BF871FE

Mensen om mij heen trekken zich terug en passen zich keurig aan. Op de bank onder een kleedje genieten van de kaarsjes op tafel. Starend naar de mooie herfstkleuren buiten.

Mijn kinderen verzamelen zakken vol kastanjes en stampen met laarsjes in de plassen. Op Facebook komen de mooiste foto’s van paddenstoelen voorbij.

Mijn ogen zien dit, maar mijn lichaam en geest verzetten zich! Mensen met bier op het terras wil ik zien, kinderen met zwembandjes in de zee en fikkende hamburgers op de barbecue! Dat heeft charme!

De pepernoten in de supermarkt probeer ik keihard te negeren, net zozeer als het bord; “HET WAS EEN MOOI SEIZOEN, TOT VOLGEND JAAR!” van mijn favoriete ijsboer.

Mijn lijf is in rouw! De mooie zomerhuid is vervangen door schrale plekken, droge lippen en blauwe wallen.

Mijn aanrecht staat vol vitamine pillen in de hoop mijn humeur, lage weerstand en energie te kunnen transformeren tot een blakende gezellige gemotiveerde persoonlijkheid. Voor 40 euro zou dat toch effect moeten hebben!

Mijn vrolijke zomerse luchtige kleding in de kast vervang ik voor knellende spijkerbroeken, dikke truien in ‘prachtige herfsttinten’ en jeukende panty’s. En als ik mijn teenslippers in een bak stop moet ik mijn lip bedwingen om niet te gaan trillen.

Voor de 4e keer in dit uur check ik Buienalarm. Misschien een half uurtje droog voor een rondje strand met de hond?

De blauwe heuveltjes in mijn scherm lijken me uit te lachen. Vandaag blijf jij gewoon binnen Sanne! Zet je stoofpot vast maar aan! En ook de hond ligt met zijn pootjes omhoog in zijn mand en lijkt zich prima over te geven aan deze seizoensverandering.

Elk jaar een terugkomend gevoel wat ik zal moeten accepteren en zo goed mogelijk mee moet omgaan.

De zomer is voorbij…

Vandaag ga ik onder een kleedje op de bank zitten, draai ik de autumn afspeellijst op spotify, drink ik een overheerlijke herfstbock en kijk ik foto’s op tv van afgelopen zomer.

Ik snuf nog 1 keer aan de fles zonnebrand en geef mezelf vervolgens een schop onder mijn hol…

Elk seizoen heeft zijn charme!