4783EB2D-BEA0-4DE2-9F6C-EA238C66E51A“Nog 1 keer dat gezeik over die prutterige sokken (wat het ook zijn mag) en je loopt de hele week op blote voeten!”

Goeeeeeedemorgen!!!!

De dag is begonnen met het bijbehorende moment…de vervanging van comfortabele kleding door het aantrekken van een harnas.

Ja, ik denk de goede omschrijving als ik mijn kinderen mag geloven; HARNAS.

In principe gaat het om een doodnormale zachte stretch spijkerbroek en een paar sokken, maar de kreet die mijn dochter slaakt zou direct een heel riddertoernooi platleggen.

De wereld barst van de ellende, problemen en zoektochten naar passende oplossingen. Stikstof uitstoot, bosbranden en vreselijke virussen. Alleen dit alles is niks vergeleken bij de “zorgen” van mijn kleine meid.

Wie haalt het in zijn hoofd om sokken aan te schaffen waar naadjes in zitten? Sokken die pluisjes afgeven tussen je tere poezelige teentjes!! Sokken die het eerste stukje voet nog wel bereiken, maar die je vervolgens met veel geweld over je hoge wreef moet schuren.

Dat zijn gewoonweg grote drama’s die we met z’n allen bespreekbaar moeten maken! En Wiep is eigenlijk al op het punt gekomen dat ze het liefste de tractor pakt om met de boeren mee te gaan staken.

Je zou soms ook in oplossingen kunnen denken. Ik zou een ander paar sokken kunnen pakken als ik zie dat ze misschien ook wel een punt heeft. Met schoenmaat 29 in een paar sokken maat 24 komen is ook best een uitdaging.

Het pakken van een nieuw paar behoort alleen tot 1 van mijn beperkingen. Al koop ik elke week nieuwe sokken, ze verliezen elkaar altijd binnen no time uit het oog.

Het is in mijn huis een mysterie, maar ik kan ze nooit meer vinden na één keer dragen. Het zou wat met mijn achterstallige was te maken kunnen hebben, maar het blijft een vreemd ding.

En die te kleine sokken zijn dan ook echt wel een uitzondering hoor.

Dit probleem ligt toch wel meer bij mijn kleuter (denk ik). Haar broer steunt haar in dit soort situaties overigens behoorlijk. Samen zijn ze het zo eens dat ze een debat over knellende kleding zouden kunnen voeren in de Tweede Kamer.

Al met al vind ik het soms toch ingewikkeld (zeker met wat tijdsdruk) en kan ik het niet laten om mijn stem te verheffen:

SOK HET MAAR UIT!

In de toekomst hoop ik toch dat iemand wegwerpsokken uit kan vinden. Een win win situatie .

Geen zoektocht voor mij en graag zonder naadjes voor mijn dochter.

Alvast bedankt!

 

https://www.mamaplaats.nl/iframe/badge.html?u_id=207198&b=large