Praktijkschool Focus

Spierwit sta je voor me! Uiteraard netjes op afstand. Twee uurtjes op school vind je teveel. Je wilt naar huis. Niet over een half uur…NU METEEN!

De veranderingen, de aanpassingen, het maakt je misselijk! Deels is dat gelijk jouw excuus. Het excuus om zo snel mogelijk weer terug te kruipen in de bubbel van afgelopen maanden. Dat kleine kamertje zonder mensen, zonder desinfecterende handgel en perfecte WiFi. Dit is jouw vertrouwde wereld geworden. Jij en jouw computer zijn een onverslaanbaar team geworden. Niemand komt daar meer tussen, samen zijn jullie één.

In jouw wereld bestaat geen dag of nacht. In jouw wereld is buitenlucht onbelangrijk of zelfs ongezond geworden. Elk menselijk contact, elke prikkel van buitenaf wordt gezien als vijand. 

Nog niet zo lang geleden leek ik in jouw team te horen. Samen gingen we op zoek naar jouw talenten, bracht jouw humor mensen dichter bij elkaar en probeerden we oplossingen te vinden voor beperkingen. Nu weet ik niet wat ik moet doen om jouw bubbel binnen te treden. Ik praat, ik luister, maar ik voel dat ik dit ‘spel’ nu niet ga winnen.

Ik ben niet echt, ik pas momenteel niet in het profiel. Ineens zou ik willen dat ik een virtuele strijder was!! Dat mijn wapens, rijkdom en macht jou kunnen overhalen om een ander pad te kiezen. Het pad, dat de echte wereld heet!

De toekomst…

En ik baal…

Deze afgelopen maanden waren vreemd voor mij, maar helemaal voor jou en al die andere pubers. Het voelt ineens dat alles wat was opgebouwd voor niets is geweest. We gaan namelijk de laatste weken in voor de zomervakantie! 

Na twee jaar draag ik jou en je klasgenoten over en krijg ik een nieuwe klas. Eerlijk is eerlijk, daar ben ik ook aan toe! Alleen met vlagen niet. 17 gezichten met een eigen verhaal. Verhalen die soms te groots zijn om op te schrijven in een boek. Deze afgelopen maanden had ik anders voorgesteld. Nu roeien we met de riemen die we hebben! 

En op onze school ben ik daar dik tevreden over. Ik voel weer dat ik leef, ik bloei op door het zien van mijn collega’s en de rapmuziek van de leerlingen kan voor mij niet hard genoeg door de boxen dreunen. Blije leerlingen bezorgen mij weer kippenvel!

Voor mij is de ‘echte wereld’ de afgelopen weken weer begonnen! Tevens meteen weer met de nodige zorgen en piekergedachten…

Hoe gaan we in godsnaam jouw bubbel doorbreken? Mag ik alsjeblieft weer in jouw team? Dan verslaan we samen de echte vijanden! Als jij je koptelefoon durft af te zetten en je scherm tijdelijk op zwart.

Ik sta hier! Voor je!

Ik sta hier! Voor je!

En wat zou ik graag jouw held willen zijn.