De lucht bij aanvang

Even niet te lang nadenken over het bedrag, drukken op betalen en verheugen op ons eerste avondje live muziek na lange tijd alleen Netflix te hebben gekeken in pyjama op de bank.

“De Amsterdamse Zomer”! Alleen de naam al bezorgde ons een geluksgevoel.

En als de dag dan eindelijk nadert dat je die favoriete band weer kunt zien, betrap je jezelf toch op iets meer dan gezonde spanning. Niet 1 niet 2, maar 6 jurkjes getest om toch lekker dansbaar voor de dag te komen.

Dansen? Kunnen we dat eigenlijk nog wel of zijn we dat door die corona maanden helemaal verleerd?

Hoe dan ook…

Deze avond gaat ons vast kippenvel bezorgen! Ruim een uur genieten, misschien zelfs een borrelbox bestellen en een lekker drankje. Duhh, we zijn tenslotte een avondje uit. Eindelijk!

Tja… zo hadden we het bedacht.

De uitvoering bleek iets anders.

Zoals de avonden ervoor al voorspeld, waren de donderwolken en regenbuien precies zichtbaar op alle weerapps die we maar konden vinden. Een druppeltje kan erbij horen natuurlijk. Nederland die tijdens dit EK keihard wordt ingemaakt brengt zelfs bij de wolken enige tranen met zich mee.

Alleen het bleef niet bij een druppeltje. De lucht was boos, woest zelfs. Hoe mooi de hele opzet eruit zag in het Olympisch stadion toen we aan kwamen lopen, hoe troosteloos het er tien minuten later uitzag met het voorprogramma.

Onze euforie kon niet anders dan instorten met de flitsen boven ons hoofd en een verlept cocktailtje in de hand.

Nee… ik denk niet dat dit het moment zal zijn dat Joshua (de leuke zanger) ziet dat we enige tijd hebben gestoken in onze zogenaamde nonchalante kapsels.

Of die flits moet keihard inslaan via ons haar, ongelofelijk vlam vatten zodat de hele band het podium af dendert om ons te blussen. Dat zou eventueel een optie kunnen zijn.

Het gekletter op onze poncho is de grote hoofdact geworden! Onze lievelingsband Chef’ Special lijkt te klinken als een bescheiden achtergrond koortje.

Onze verwachting van deze avond valt letterlijk en figuurlijk in het water. We hebben nog even de hoop dat voor dit bedrag en het eigenlijk onverantwoorde weer er vast een mededeling komt dat deze avond wordt ingehaald, maar helaas.

Een vriendelijke Bas Smit bezorgt ons nog wel een natte kaastengel en alle lieve mensen van de organisatie proberen goede moed in te spreken. Met onze mascara tot aan onze knieën proberen we nog troostend te kijken naar alle mensen die een bestelde maaltijd in deze stromende regen proberen weg te werken. Best sneu om te zien.

Twee vriendinnen na lange tijd weer samen bij een concert. Weinig gehoord, weinig kunnen zien, weinig kunnen genieten…

Het feit dat we met onze gerimpelde handjes weer een arm om elkaars natte poncho ruggen heenslaan voelt als een hoogtepunt. We zijn weer samen! Het jaar getrotseerd met pieken en dalen en vriendschap kan wel tegen een donderwolk en regenbui.

Al zou een compensatie wel leuk zijn…