Kerstkaarten en glitterbroek

Kerstgala en een feestelijke kerstmarkt?Natuurlijk gaat dat NU wel lukken. Zoek je mooiste jurk maar uit, want dansen gaan we! Beloofd is beloofd…

Oké, of toch geen groot feest, maar met elkaar ontbijten gaat vast WEL lukken.

Ik hoop zo dat ik niet teveel valse beloftes heb gedaan. Het positief denken en verheugen op al het moois zorgde voor ontspanning en luchtigheid.

Iets wat hard nodig was om een puberbrein goed te laten functioneren in tijden van beperkingen. We hebben ondanks alle veranderingen in een jaar er met elkaar weer iets van proberen te maken. Schakelen was het woord van 2021! En wat een prestatie als je vooral goed functioneert met duidelijkheid en structuur.

Vandaag ben ik de dag niet begonnen met mentortijd. Een rondje bellen met klas stond ervoor in de plaats. Ineens was de dankbaarheid voor mijn werk weer eens groter dan ooit.

“Vet jammer als we nu al vakantie hebben…”

Wat wil je nog meer horen? Zo leuk kan school dus zijn. Deze week krijgen ze allemaal een handgeschreven kerstkaart in de bus. Mijn handschrift is niet mooi, maar hopelijk maken de persoonlijke teksten een hoop goed.

De post zal het wel druk hebben deze week nu verder alles dicht is. Komt mijn kaart dan wel aan? Of heb ik wederom een valse belofte gedaan…

Misschien hebben niet alleen die kinderen het inmiddels nodig om zich te verheugen op mooie momenten. Ook deze juf probeert zich nu maar vast te houden aan het idee dat alles snel weer goed komt.

Mijn glitterbroek ligt klaar, mijn schoenen zijn gepoetst, want dansen gaan we met elkaar in 2022! Niet met kerst en misschien niet in de eerste week van het nieuwe jaar. Maar met liefde geef ik mijn klas een grote schaar om die lange dansbare glitterbroek te transformeren tot een korte broek. Een gala past bij elk seizoen.

Dansen zullen we! Beloofd is beloofd! 💃

Want zoals we allemaal weten in het onderwijs hebben we nog heel wat LEER uhh FEESTachterstanden in te halen 😉.

#aandacht #lockdown #praktijkonderwijs #fijnefeestdagen #corona #praktijkschoolfocus #achterstanden

Advertentie